zaterdag 21 mei 2011

Je gaat op vakantie en je neemt mee...

Wij gaan op vakantie. Naar een zonnig oord. Een buggy vriendelijk eiland, hotel, all inclusive, kids entertainment en meerdere zwembaden. Ofwel: de nachtmerrie van iedereen tijdens de eerste zwangerschap. Nog een kind later klinkt het vooral erg aantrekkelijk.

Maar als je dan besluit dat je op vakantie wilt, dan sta je helemaal niet stil bij wat je allemaal meesleept met 2 stuks kinderen en 2 stuks volwassenen. Op het reisbureau zeiden ze heel geruststellend: u mag 40 kilo bagage meenemen.
Maar aangezien we beide kinderen op het vliegveld in een kinderwagen vastzetten om te voorkomen dat we ze onderweg kwijtraken of van de landingsbaan moeten plukken (onze peuter is van de onderzoekende en nieuwsgierige soort) en we niet de beschikking hebben over een pakezel waar we onze tassen aan kunnen hangen, besloot ik dat het allemaal wel handzaam moest. Dus/ 1 grote koffer en 1 weekendtas.
Inmiddels heb ik grijze haren als gevolg van dat besluit. Want: wij zijn niet het gezin dat tevreden is met 'n driekwartbroek voor iedereen, een mouwloos shirt voor allemaal en allemaal lekker gezellig op de crocs. Helaas, want dat zou verdomme veel ruimte schelen.

Ik stelde nog voor om, net als 5 jaar geleden, geen kleding voor de man mee te nemen maar die ging daar niet mee akkoord.
Ja, u leest het goed. We namen niks mee voor hem (ik had gewoon lekker iedere dag schone kleren)
Of wat zeg ik: ik pakte het niet in. Ik ging er vanuit dat mijn toen 30 jarige wederhelft dat zelf zou doen en hij ging er vanuit dat zijn controle freakende vriendin (ondergetekende dus) dat wel zou inpakken. Typisch geval van miscommunicatie. We ontdekten pas op Kreta dat we slechts een zwembroek, ondergoed en enkele shirts voor hem hadden. Overhemden, broeken enz lagen nog gewoon thuis op bed. 'Daar liggen ze goed', zou mijn wijze moeder zeggen.

Maar nu ga ik dus verder. Met pakken van de vakantieshit.
Ik overweeg nu om slechts 1 onderbroek voor ons allemaal mee nemen en een nieuwe gum.

20 opmerkingen:

 1. *veegt tranen uit de ogen van het lachen* wat hilarisch.. ja maar jij zou toch, nee ik dacht dat jij..... fijne vakantie moeders en geniet ervan! ps.. neem je wel schone kleren mee voor de kinders?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Juist ja, daarom gaan wij dus niet -dit jaar- met een vliegtuig. Niet tot de baby zelf kan lopen. Maar jij veel plezier! Geniet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey lief,
  Ik wens jullie een hele fijne vakantie! En manlief kan best zonder kleding mee. Hij is dat al gewend, dussss.
  Enjoy!

  XX Karin v V

  BeantwoordenVerwijderen
 4. een nieuwe gum? om de remsporen mee uit de onderbroeken te gummen?? Anyway, nog heel even de inpak-stress doorstaan en dan... genieten!!!
  Heel veel plezier!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inpakken, uitpakken wassen, nadenken over... en dat voor de hele familie tegenwoordig! Ik word daar zo moe van dat ik maar gewoon liever niet op vakantie ga (-;


  Leuk dat ik je weer gevonden heb!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahaa ..... lachen! Man van een vriendin neemt voor vakantie alleen ondergoed / zwemgoed mee. De rest koopt hij heel goedkoop in het buitenland en laat dat daar terug, de hotelmedewerkers kennen hem al en iedereen vraagt of ze zijn kleren mogen hebben na de vakantie. Scheelt enorm kofferruimte zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ga er blind van uit dat weer je de ballen hebt om hem weer zijn eigen kleding te laten inpakken.

  alle gekheid op een stokje: GENIET!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh wat een geweldige flater, geen kleren bij. Zal dit keer wel anders gaan nietwaar? Heel veel plezier en geniet ervan. Je/jullie hebt/hebben het verdiend!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. All inclusive? Was jij niet de dame die mij hartelijk uitlachte toen ik een CP huisje had geboekt met mijn 3 maanden oude baby? :)

  Ik ben meer van de 15 kilo bagage. In totaal. En ieder een creditcard.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. heel veel plezier en dat inpakken komt vast goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Monique: moet ik daar ook nog aan denken?! Aan schone kleren voor de kinderen? Pff. Maak me gek man

  @Mamameteentwist: lopen. De baby.
  Waar begin jij nou over? Daar wil ik nog helemaal niet aan denken :-)
  Maar, me snap you hoor, heb mezelf vandaag een paar keer hard voor de kop geslagen dat we steeds dachten 'we hebben het verdiend'. Zal wel goed komen. Toch?

  @KvV: geheimpje: ik neem ook niks mee voor hem

  @Yvette: remsporem? Gum? Hun, zei ik dat?!
  :-)

  @Mammalien: jij hebt nog gewoon 1 kind extra. Nog meer inpak stress,..
  Niet aan denken man, niet aan denken

  @Ellen: dat gaat me ook weer wat ver maar veel nemen we niet echt mee. Vooral de randspullen of hoe noem je dat. Ik ben zo'n controle freak: voor ieder kind paracetamols, thermometers, bergen medicatie die mjjn kinders nodig hebben om te kunnen schijten, niet hoeven kotsen, je kunt het je niet voorstellen?! Of ja. Jij wel, jij snapt dat

  @RR: hij heeft angstvallig in de gaten gehouden dat dat wat hij klaarlegde ook door mij jn de koffer werd gedaan. Verder was de slaapkamer vandaag verboden gebied tijdens inpakken. *iets met in voor en tegenspoed en heel veel zuchten*

  @Toaske: achteraf kon hij er ook om lachen. Achteraf ja

  @Vita: uitlachen? Ik? Om CP?
  Nooit. Ben lid van de CP family man.

  Nee grapje. Alsnog mijn welgemeende excuses. En wat ik nu ga doen is vele malen erger, lach maar

  @Nicolet: vast wel. 1 juni hebben we het weer achter de rug zal ik op de baalmomenten maar denken

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Tip.
  Als die twee van jou net zo kakken als die van mij heb je aan 1 gum niet genoeg.
  777 lijkt me een betere schatting. Maar dat past best in een koffer.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @Cisca: eerlijk?
  Er is net besloten tot het meenemen van 1 aparte tas handbagage. Gevuld met enkel luiers en Zwitsal doekjes. Dit na het verschonen van, ongelogen, 8 poepluiers in 2,5 uur tijd voor beide heren.
  Dus. Hier ook 2 schijterds van hebikjoudaar

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hahaha, moet lukken met die gum. En anders draag je hem op de helft van de vakantie gewoon binnenstebuiten.

  Groetjes Kelly

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik hoorde mij van de week tegen Manlief zeggen dat dat misschien wel een keer leuk zou zijn; zo'n all inclusive reis naar een warm eiland. Had jij vast ook niet gedacht hè, zo'n vijf jaar geleden, dat je dat nog eens zou zeggen én zou doen. Maar zelfs met de inpakstress door jou beschreven, vind ik het nog steeds geen gek plan. Man, waar gaat dat heen met ons...
  (Fijne vakantie alvast!)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Een gum??? Nee toch allemaal extra bagage. Heb je niet toevallig gewoon lange nagels #oogjeknip

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Gewoon zo'n maxikoffer kopen, kan een boel in. Luiers en doekjes hebben ze daar ook, echt waar. Tis gewoon Spanje, hebben ze ook poepende kids. Zelfs gewoon Pampers. Dus lekker thuislaten (afgezien van reisvoorraad). Voor beide kids een buggy meenemen. Standenbuggy voor Kick is gelijk wel zo makkelijk. En de macclaren buggytas (passen er twee in) om mee te vliegen in het bagageruim. Dan blijven ze ook nog heel tijdens die vlucht.

  Maar volgens mij ben je inmiddels al weg, dus tips voor volgend jaar wellicht ;-)

  FIJNE VAKANTIE!!!
  5u2ann3

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik ben te dom voor dit logje. Snapte de gumopmerking pas na het lezen van de reacties...

  Moest overigens wel heel hard lachen om het inpakdebacle van mans kleding. Die van mij krijgt een lijst met wat hij mag aanleveren. Moet hij wel zelf uitzoeken overigens ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. *zwaait, te laat, nog maar eens uit*
  Fijne vakantie, liebe Leute! Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hahaha.... lig in enorme deuk terwijl de tranen over de wangen stromen...

  Vraag me inderdaad stiekem af of het ECHT WEL LEUK is zo'n all-incl. holiday?
  In ieder geval - bedankt dat je me in de broek heb laten piesen (net zoals bij de plastuit - daar wel herkenning zoals elke''keurige jongedame' bij de eerste poging destijds)

  BeantwoordenVerwijderen