vrijdag 10 augustus 2012

Onder het stof kwam een blog vandaan

Ineens kak ik er zomaar weer een blogje uit. Welk een wonder.
Na bijna een jaar afwezigheid besloot ik deze week dat ik maar weer eens moest gaan beginnen met bloggen. Want het leven is een feestje maar je vergeet zo snel wat je meemaakt hè?

Nou was het leven de laatste 4 weken niet zo'n feestje. Sterker nog, uw lang verdwenen blogvrouwe had al lange tijd last van allerlei klachten waar ik u hier niet mee ga vermoeien. Ondanks dat ik in 't köpke heel goed in het vel zit, laat het lichaam me behoorlijk in de steek. Nadat ik uiteindelijk toch maar toegaf dat het niet goed ging, ging het hard en lag ik ineens zomaar All Inclusive in het ziekenhuis. Hier kwam al heel snel naar voren dat ik de ziekte van Crohn heb. Eindelijk een antwoord op al jàren bestaande klachten.
Ineens is alles anders én toch ook weer niet. Want ik wil geen patiënt worden en al zeker niet zielig zijn. Liefst trok ik meteen mijn hardloopschoenen weer aan, iets wat ik het afgelopen jaar zeer fanatiek en met redelijk succes ben gaan doen. Het is bizar dat ik momenteel niet in Londen aanwezig ben, want ik ben echt een talent. Ik was hard in training voor de Zevenheuvelenloop en heb me deze week vanuit het ziekenhuisbed opgegeven voor de Bruggenloop in Rotterdam. Beide 15K loopjes.

Als therapie voor m'n hoofd dat moet gaan wennen aan een "nieuw" lijf. Ik hoop dat het me gaat lukken. Zodra ik wat meer aangesterkt ben en mijn medicatie werkt (liefst morgen natuurlijk!), wil ik weer gaan draven. Draven jullie mee?

15 opmerkingen:

 1. Jeeeeaaaahhh! Je bent er weer! Ik ga zeker met je meedraven!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. joepie, mijn favoriete blogster is er weer! FEEST! En ja, Morbus Crohn is echt niet niks, maar zoals ik ergens anders al schreef, je bent nu een heuse Crohnprinses en .... met Crohn valt goed te leven. Sterkte!!!!

  Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik typte zo vaak deze website in, puur automatisme. Las je vaak mee, reageerde eigenlijk nooit, of zelden. Gebruikte het uiteindelijk als overichtslijstje voor andere blogs, maar he, ineens is daar dan een nieuw logje! Ontzettend balen die ziekte van Crohn, maar het heeft nu in elk geval een naam. Kijk uit naar meer logjes en hoop dat je snel weer sterk genoeg bent voor al die loopjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou, meedraven dat niet, maar met je meeleven, dat in ieder geval. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve schat, wat heerlijk dat je weer gaat bloggen! Ik ga zeker niet met je meedraven, if you don't mind.
  Wat heb je trouwens een leuke header, was 'm helemaal vergeten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat fijn dat je er weer bent. En ik draaf mee, na de vakantie ga ik weer mee

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hee leuk dat je er weer bent..! En draven...? Hm.. Zou ik wel weer eens moeten doen.. Ik weet niet of ik het lef heb.. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn om je weer te zien hier; geen fijn bericht. Zoals ik je 'ken' ga je hier vol in en zo goed als het wordt.

  En ik dacht dus al: ik mis iemand daar op die atletiekbaan in Londen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zocht op meer dan mama en vond jouw blog. Wat een overeenkomsten, naast mama ook aan het hardopen en (helaas) allebei een chronische darmziekte. Ik heb zelf colitis ulcerosa, en weet dus uit eigen ervaring hoe ontzettend naar het is als je lijf je in de steek laat. Maar het komt vast goed en dan ga je gewoon weer lekker draven!
  Ken je het blog van schrijfster & columnist Kim Bergshoeff ook? www.kimbergshoeff.wordpress.com. Zij heeft ook de ziekte van Crohn, vaak in het ziekenhuis gelegen en toch haar eigen bedrijf en net zelfs een boek geschreven (Onbeperkt Mindful).
  Ik ga je in elk geval volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Hutsefluts: jaaaa ik ben er weer! En gelukkig ben jij er ook nog

  @Ellen: daar ben ik weer. En wie weet gaan we elkaar dit jaar nog wel weer zien bij jou thuis?

  @Gedachtenzooi: leuk te lezen dat je het fijn vindt dat ik weer blog. Ik ga je lezen!

  @Mrs.T: dank je. U2

  @Maaike: ja mooie header hè? Erg blij mee..

  @Nicolet: dan draven we virtueel samen. Sta je ook al ingeschreven voor een leuke loop? Mooi doel vind ik zelf..

  @Evelyn: lef heb je niet nodig. Gewoon heel stoer jezelf achter een zonnebril verstoppen tijdens het lopen. #gasopdielolly en gaan!

  @Zomerzotheid: zie je, ik ben niet de enige die iets miste daar in Londen

  @anoniem: nu is daar zeker geen sprake van. laat ik hopen dat het zo blijft.

  @Petra: dank voor je reactie!Wat een overeenkomsten..zowel hele leuke als hele nare. En dank voor je tip voor de blog van Kim. Ben er meteen gaan lezen en heb haar toegevoegd hier. Dank!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. fijn dat je er weer bent! heb vaak aan je en je mannetjes gedacht (al was ik dan een lurker) welkom terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja, zo'n chronische ziekte is niet niets, zo kwam ik er een jaar of wat geleden achter dat ik reuma had. De ziekte van Bechterew, inclusief darmklachten (heb ook aan chrohn gedacht, het lijkt er soms op) Enerzijds natuurlijk gewoon klote, anderzijds wel fijn dat je weet wat het is, die klachten had je toch al, en nu kun je er denk ik veel beter mee om gaan. Ik in ieder geval wel. Het geeft ook wel rust in je hoofd als je dat weet. Succes, en ren ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hee, wat leuk dat je er weer bent! Ik kwam hier iedere week een keertje kijken in de hoop... en zie daar! Welkom terug :)

  Wel een naar bericht zeg, van Crohn. Ik hoop dat je er (snel) mee leert omgaan. Maar jou kennende (voor zover ik je 'ken' na vier jaar meelezen ;-)) lukt jou dat wel. Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Fijn dat je geen stoma hoeft. Ik begrijp dat je lekker je hele huis aan het poetsen en updaten bent, je je de blaren op je vingers knutselt en flink aan het hardlopen bent geslagen. Knap hoor in jouw toestand.
  Ga je als je huis klaar is je energie weer in het rechtzetten van neukfouten (zoals je ze zelf noemde) steken? Hihi, aan het werk bedoel ik?

  Karin

  BeantwoordenVerwijderen