maandag 13 juni 2011

Hoe we het doen

Zo stil als het hier op dit blog is, zoveel ondernemen we in het echte leven.
Naast veel leuke uitstapjes is het überhaupt al druk, het leven met 2 kleine kindjes beneden de 3 jaar, allebei een drukke baan, een groot huis en grote tuin. Niet dat we willen klagen hoor, want ik wil niet de indruk wekken 'zo'n klagende twee verdiener met kinderen' te zijn. Voor je het weet heb je de altijd alles beter wetende vrijwillig en onvrijwillig kinderlozen achter je aan. Maar het is een fabriek annex dierentuin die we hier runnen: een lopende band van was, strijk, poep en weet ik wat allemaal meer. En we proberen het grut een beetje te temmen zodat we niet helemaal knetter worden.
Een zelfgekozen fabriek waarin mama drie dagen werkt en papa vier. Aan mama dagen doe ik niet, want dat vind ik dom klinken. Alsof ik op de dagen dat ik 8 uur voor de baas werk, geen mama ben: ik heb er dan al uren er op zitten en na die 8 uur voor de baas begint de ratrace van kinderasiel, kindjes door het bad slingeren, eten koken en het grut in bed werken. Om daarna meestal nog iets huishoudelijks te kunnen doen, want helaas slaan de kabouters mijn huis dagelijks over.
Papadagen doen we ook niet aan, belachelijke naam voor een dag waarop de man in z'n eentje voor zijn eigen kinderen zorgt. We hebben gewoon allebei werkdagen en dagen waarop we thuis zijn. Het is een beetje de vraag welke dagen rustiger zijn.

Maar stoppen met werken zou ik nooit willen (ik hè, een ieder die dat wel wil: prima! Dit is geen epistel waarbij ik vrouwen aan het werk wil krijgen. Iedereen moet haar eigen keus maken en daar tevreden mee zijn) Bij 1 kind wilde ik wel stoppen, maar bij 2 kinderen ben ik echt een leuke mama als ik ook enkele dagen per week niet alleen maar thuis ben. Mijn hersens kan gebruiken voor iets anders dan pampers, voedingen en treinbanen en ook m'n eigen centen verdienen. En dan niet zoals ik soms hoor: hoeveel uurtjes werk jij, werk jij voor de
extraatjes? Nee. Ik ben een hoogopgeleide vrouw die haar eigen boontjes wil en kan doppen. En ik werk drie hele volle dagen per week.
Heerlijk.

Maar we ondernemen dus ook veel. Nog niet zo gek veel met beide kinderen samen want de baby is nogal van de rust en regelmaat en slapen in eigen bed, maar wel samen met z'n tweetjes of apart van elkaar met vrienden. Want naast directeuren van de heerlijke
kinderfabriek zijn we ooit 7 jaar geleden ook gewoon verliefd op elkaar geworden en willen we ook wel 's samen zijn zonder kinderen. Toch?
Dus gingen we op een doordeweekse verlofdag met z'n tweetjes naar de sauna. Vakantieveilde ik 1 nachtje en dus 2 daagjes Düsseldorf (alleen nog ff boeken dus) en aan het eind van het jaar gaan we met vrienden een lang weekend naar Londen. Ook ging ik met een vriendin naar Pinkpop. En de man gaat binnenkort een dag off road scheuren met z'n vrienden.
Met de peuter alleen zwemmen we, bezoeken we het lokale dierenpark en maken we kilometers op de loopfiets. Zoveel dat hij inmiddels met 'n lekker band in de garage staat.

Ik ben een tevreden mens.


Ik vind het prima zo.

9 opmerkingen:

 1. Heerlijk.. ik zou ook geen fulltime thuis mama kunnen/willen zijn.Ieder zn ding zal ik maar zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Jools,

  Tijd om onder mijn veilige steen te kruipen, ik heb namelijk een vast lurk rondje en daar was jij even uit verdwenen, maar ik heb je weer gevonden! Thanx en ik blij om te lezen dat het goed met je gaat!

  groetjes,

  Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nicolet: herkenbaar hoor. Ik zou echt geen leuke moeder zijn als ik fulltime thuis zou zijn. Wat een leuke dingen heb je nog gepland staan. Lekker even samen er uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier ook een papa met vier werkdagen en een mama met drie. En I'm loving it. We hebben het beste van twee werelden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind dit stukje zo heerlijk; 'Aan mama dagen doe ik niet, want dat vind ik dom klinken. Alsof ik op de dagen dat ik 8 uur voor de baas werk, geen mama ben' Ik was ooit bij een open dag van een basisschool en daar zat ook de BSO met een kraampje. Of ik belangstelling had. 'Nee' zei ik heel eerlijk 'want ik ben huisvrouw dus BSO is niet standaard nodig.' 'Naja' was de reactie 'noem jij jezelf huisvrouw?' Ik wist geen ander woord dat de lading beter dekte eigenlijk. 'Moeder' opperde de BSOmevrouw. Alsof je geen moeder bent als je werkt. Daar was zij het dan gelukkig ook wel weer eens mee. Gekke BSO mevrouw.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ohhh een heerlijk vooruitzicht heb je. Iets om naar toe te leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je bent inderdaad meer dan mama. Harstikke belangrijk - en leuk (!!) - om er zo nu en dan ook met z'n twee tussenuit te gaan. Zo hebben wij begin juli een weekendje Nijmegen op het programma staan. En wat je zegt, je bent naast ouders ook nog een verliefd stel en dat moet je ook onderhouden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dacht ik gereageerd te hebben, maar niet dus...

  Düsseldorf is leuk!
  Struinen langs het water, rondlopen in de enorme boekenzaak, eten in de fernsehturm :-D
  Leuk leuk leuk

  BeantwoordenVerwijderen