vrijdag 3 juni 2011

Van je peuter moet je het hebben

Peuter wrijft graag over mijn benen. Voor hem lijken ze eindeloos lang, die heeft echt het besef nog niet dat z´n moeder formaat kabouterbeentjes heeft. Hij houdt er helemaal van als ze glad zijn, net als ik trouwens. Ik bedoel: geëmancipeerd en een aardig feministisch hoeft niet meteen te betekenen dat ik hele pluimen lichaamshaar op benen en andere plekken te hebben. Wenkbrauwen en haren op mijn kop, das voldoende.
Maar ik dwaal af.
Hij wrijft dus graag over gladde benen. En o wee als ze dat niet zijn.
"Bah mama, je hebt weer zand op de benen".

Of je loopt samen de trap af, met de slaap nog in de ogen op de vroege ochtend. Hij in pyjama, ik in onderbroek en shirtje. En dat ie me dan aankijkt en zegt "o mama kom eens bij me met je grote ti.eten".

En dat ie dan op het dagverblijf doodleuk aan een andere mama meldt dat zijn mama hele grote borstels heeft (zo noemt hij ze meestal whoehaha) waar z'n broertje uit kan drinken.

Juist ja.

14 opmerkingen:

 1. Hee, ik heb je weer gevonden!
  Fijn!
  Groet,
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nicolet: Hahaha, heel anders dan hier. Deze hier wilt alleen maar knuffelen met papa. Nee niet met mama zegt hij er dan nog eens doodleuk bij. Ik wilt dat niet. Nou daar sta je dan als moeder

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Briljant zeg! Zo riep mijn peuter -toen ze nog maar een klein peutertje was- "hee mama, dat is voor je tieten" in een volle lingeriezaak.
  The joy of motherhood...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohhh haha geweldig. Hier ook een peutertje dat dol op borstels (Ook hij noemt ze zo) is :-O

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahaa....lekker jochie! Markus hielp alijd zo graag met het ophangen van de was. Hij mocht dan alles ophangen wat aan het rekje kwam. En hij commenteerde ook alles:
  Markus` trui, Samuel` broek, mama`s tietenbroek......"

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zoals bekend ben ik niet de slankste van de familie...mijn dochter (8) zegt dat ook gewoon plomp verloren..zeg mam moet je je sonja boek er niet eens bij pakken? ja die heeft het tact van haar moeder, zoonlief pakt het beter aan. Mama jij bent zo lekker zacht, jij bent overal van kussentjes gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha! Ik aan de andere kant heb een Bevelvoerder die aan mij voreg of ik de dochter was van een timmerman toen ik mijn sport-BH aantrok....

  Ook de veribtschukdigende "was maar een grapje" werd door mij niet gepikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En de reactie van Ellen is GOUD! Tietenbroek.....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Grappig, mijn jongste zoon noemde borsten ook heel lang borstels!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat heeft ie vast van papa!

  BeantwoordenVerwijderen